V rámci zpřehlednění svého BLOGu jsem se rozhodl vyčlenit sekci citací do samostatného BLOGu. S oblibou cituji jiné zdroje, které však nemusí být volně přístupné na webu, zejména pak plné texty mého oblíbeného týdeníku EURO. Aby tyto texty nečinily můj BLOG nepřehledným, budu je umísťovat sem, no a v příspěvcích na hlavní stránce (BLOG: Radek Králík Novotný) jen vkládat odkazy na tyto citace... Toť můj novoroční dárek čtenářstvu... (31.12.2009)

sobota 26. března 2011

Ivan Hoffman: Dnešní demonstrace zdravotně postižených proti vládním reformám v sociální oblasti

Ozvěny dne (22.03.2011 18:26)
Ivan Hoffman: Dnešní demonstrace zdravotně postižených proti vládním reformám v sociální oblasti
MP3: 870kB

Pan ministr Drábek nepřesvědčil zdravotně postižené, že je sociální reforma nepoškodí. I po jednání s ministerstvem konstatuje Václav Krása, že záměrem reformy je na handicapovaných co nejvíce ušetřit, že předložené zákony jsou vůči postiženým ponižující a že ve výsledku se dávky pro osoby se zdravotním postižením sníží o polovinu. Na otázku zda lze věřit panu Drábkovi, že se nechystá hendikepované záludně oškubat, je jednoduchá odpověď. Lze mu věřit, ale až po té, co od pana Krásy uslyšíme, že reforma zdravotně postiženým pomůže, že ji vítají a že ministerstvu za citlivý přístup a podanou pomocnou ruku ze srdce děkují.
Dokud se tak ale neděje a lidé se zdravotním handicapem musí své obavy demonstrovat na ulici, je asi vhodné aby slušný občan společně s postiženými řekl: nechceme ministerstvo asociálních věcí. Vcelku běžně u politiků a to napříč politickým spektrem evidujeme namyšlenost, aroganci a drzost. Pokud se takto chovají k sobě navzájem, jde o nevkus, ale je to jejich problém. Pokud jsou arogantní k nám, co jsme zdraví a beztak víme, že pro nás nic neudělají a že se o sebe musíme postarat sami, můžeme jim tu aroganci spočítat u voleb. Jakmile si ale politici dovolují na ty nejslabší, je potřeba se hlasitě, byť ve vší slušnosti ohradit.
Například takto: Co to vlastně, pane ministře, zkoušíte? Myslíte si, skutečně, že jste od nás, občanů dostal mandát skrblit na zdravotně postižených? Skutečně si myslíte, že člověk na vozíku si žije na vysoké noze? Nenapadlo Vás, že se teď kvůli vám my zdraví musíme při pohledu na protestující postižené stydět? A nechtěl byste třeba místo ministrování dělat nějakou užitečnou práci?


(Přímo od autora Ivana Hoffmana, publicisty a glosátora z Deniku.cz, po vyžádání, na webu přepis nebyl vyvěšen, ale audio ano - viz nahoře)

Žádné komentáře:

Okomentovat