V rámci zpřehlednění svého BLOGu jsem se rozhodl vyčlenit sekci citací do samostatného BLOGu. S oblibou cituji jiné zdroje, které však nemusí být volně přístupné na webu, zejména pak plné texty mého oblíbeného týdeníku EURO. Aby tyto texty nečinily můj BLOG nepřehledným, budu je umísťovat sem, no a v příspěvcích na hlavní stránce (BLOG: Radek Králík Novotný) jen vkládat odkazy na tyto citace... Toť můj novoroční dárek čtenářstvu... (31.12.2009)

středa 11. ledna 2012

Rozeznávání nacistů

Rozeznávání nacistů je snadné. Mají jasné charakteristické znaky!
Rozeznávání nacistů
Autor: Ivan Hoffman
Rozeznat nacisty či neonacisty je zdá se u nás schopnost, na kterou člověk může škaredě doplatit. Nacisté totiž těm nemnoha odborníkům, co na ně kvalifikovaně ukazují prstem, dávají vytrvale najevo, že je mají na mušce a při první vhodné příležitosti že je povraždí.
Není divu, že se pan Michal Mazel rozhodl skončit s prací soudního znalce. Určitě cítí, jak vliv nacistů roste, a jak k tomu většina zbaběle mlčí. Musel si připadat jako sám voják v poli.
Zajímavý je postřeh končícího znalce, že policisté a soudci by znaky trestného činu mohli a měli posoudit i bez experta. Neschopnost rozeznat nacismus či rasismus policisté a soudci nejspíše pouze předstírají. Jejich odkazování se na experta je zjevným alibismem. Nikdo zkrátka nechce mít nacisty za osobní nepřátele, protože to jsou zlí lidé, fanatici schopní všeho. Mrzuté je, že čím víc se jich lidé bojí, tím jsou hlasitější, agresivnější a nebezpečnější.
Nacismus a rasizmus představuje trvalou hrozbu, proto je třeba, aby devianty s takovou úchylkou rozeznal každý a na první pohled. Ono to mimochodem vůbec není těžké: jestliže někdo vypadá jako neonacista, pochoduje, vyřvává, hajluje jako neonacista, pak také ve sta případech ze sta neonacistou je.
Není možné v rozeznávání zla nechat pár jednotlivců, a dokonce ještě debatovat, jestli náhodou nejsou vůči zlu podjatí. Rozeznávání zla by mělo být pro policisty a soudce povinné, kdo nerozezná nacistu, nemá u policie či u soudu co pohledávat. Dobrou zprávou je, že kde si dají dostaveníčko nacisté, tam se pravidelně objeví i antifašisté a anarchisté, kterým kupodivu rozeznat nácky nečinní nejmenší problém. Ono to nakonec půjde, stačí chtít!

Žádné komentáře:

Okomentovat