V rámci zpřehlednění svého BLOGu jsem se rozhodl vyčlenit sekci citací do samostatného BLOGu. S oblibou cituji jiné zdroje, které však nemusí být volně přístupné na webu, zejména pak plné texty mého oblíbeného týdeníku EURO. Aby tyto texty nečinily můj BLOG nepřehledným, budu je umísťovat sem, no a v příspěvcích na hlavní stránce (BLOG: Radek Králík Novotný) jen vkládat odkazy na tyto citace... Toť můj novoroční dárek čtenářstvu... (31.12.2009)

sobota 16. července 2011

Drobná změna k lepšímu

Za nefunkční televizor nebo rádio se už nebude muset platit poplatek

Nejen výrazné omezení reklamy ve vysílání České televize, ale také jasnější definici, za které rozhlasové a televizní přijímače by měli lidé platit koncesionářské poplatky schválili ve středu poslanci. Napříště by se tak nemělo stávat, že by ČT nebo advokátní kancelář najatá Kavčími horami vymáhala platbu poplatků za nefunkční televizor, který plní roli dekorace. Od televizního poplatku budou osvobozeny přijímače, které jejich majitel trvale znehodnotil a užívá je pro jiné účely než reprodukci televizního nebo rozhlasového vysílání.

K TÉMATU: ČT vyhrála soud o poplatky za nefunkční televizor coby dekoraci v kavárně

Změna zákona ale už nepomůže několika majitelům restaurací, po kterých advokátní kancelář najatá ČT požadovala tisíce korun za nezaplacené televizní poplatky a vysoudila na nich desetitisícové částky.

Žádné komentáře:

Okomentovat