V rámci zpřehlednění svého BLOGu jsem se rozhodl vyčlenit sekci citací do samostatného BLOGu. S oblibou cituji jiné zdroje, které však nemusí být volně přístupné na webu, zejména pak plné texty mého oblíbeného týdeníku EURO. Aby tyto texty nečinily můj BLOG nepřehledným, budu je umísťovat sem, no a v příspěvcích na hlavní stránce (BLOG: Radek Králík Novotný) jen vkládat odkazy na tyto citace... Toť můj novoroční dárek čtenářstvu... (31.12.2009)

neděle 16. prosince 2012

Personální kroky Peake

Personální kroky Peake narušily elementární důvěru, řekl Klaus
Rychlé personální kroky vicepremiérky Karolíny Peake (LIDEM) na ministerstvu obrany způsobily "jisté narušení elementární důvěry", řekl v rozhovoru pro FTV Prima prezident Václav Klaus. Při opakovaných jednáních s premiérem Petrem Nečasem (ODS), kdo v čele silového resortu nahradí končícího Alexandra Vondru (ODS), byl prý ujišťován, že jednou z věcí, které zajistí stabilitu obrany, bude pokračování vedoucích funkcionářů ministerstva v jejich funkcích.
Peake už ve čtvrtek oznámila odchod prvního náměstka Vlastimila Picka, šéfa sekce vyzbrojování Pavla Bulanta a ředitele kabinetu ministra Františka Šulce. V pátek jmenovala ředitelem Národního úřadu pro vyzbrojování Jaroslava Štrupla, šéfem svého kabinetu Aleše Klepka a vedoucím svých poradců Pavla Kotrbu. Štrupl, který povede vyzbrojování, dosud působil jako zástupce ředitele Národního úřadu pro vyzbrojování a jako šéf odboru řízení vyzbrojování, výzkumu a vývoje. Klepek dříve vykonával funkci zástupce vrchní ředitelky sekce kabinetu předsedy vlády, Kotrba dosud vedl kabinet Peake coby místopředsedkyně vlády. Její personální politiku ve sněmovně kritizovala nejen opozice, ale i někteří poslanci vládní koalice. Jedním z bodů, o kterých premiér Nečas Klause ujišťoval, bylo podle prezidenta, že stabilita resortu a kontinuita fungování úřadu bude "zajištěna setrváním dosavadních nejvyšších funkcionářů počínaje prvním náměstkem ministra na této funkci". Klaus to prý vzal na vědomí a "nevěřil svým očím", když se o odvolání dozvěděl. Telefonoval hned premiérovi, který zrovna vystupoval v Bruselu z letadla po příletu na summit EU. I Nečas prý byl překvapen.


Pane prezidente, diví se s Vámi celá řada dalších lidí, nejen těch z vyšších politických sfér...

Žádné komentáře:

Okomentovat