V rámci zpřehlednění svého BLOGu jsem se rozhodl vyčlenit sekci citací do samostatného BLOGu. S oblibou cituji jiné zdroje, které však nemusí být volně přístupné na webu, zejména pak plné texty mého oblíbeného týdeníku EURO. Aby tyto texty nečinily můj BLOG nepřehledným, budu je umísťovat sem, no a v příspěvcích na hlavní stránce (BLOG: Radek Králík Novotný) jen vkládat odkazy na tyto citace... Toť můj novoroční dárek čtenářstvu... (31.12.2009)

sobota 11. prosince 2010

Návrat (neoblíbeného) Pokorného

Radiožurnál posílí živé vysílání po 20. hodině, chce být aktuální po celý den
Od Nového roku by se nemělo stát, že by Český rozhlas 1 – Radiožurnál v případě sněhové kalamity či jiné mimořádné situace nedokázal po 20 hodině večer přinést okamžitě aktuální informace. Nejposlouchanější stanice veřejnoprávního rozhlasu upraví své vysílací schéma tak, aby mohla 24 hodin denně reagovat na mimořádné situace a nevysílala v době, kdy její posluchači očekávají aktuální zprávy, předtočený pořad. Na setkání s novináři to dnes v Praze řekla ředitelka zpravodajských stanic ČRo HANA HIKELOVÁ.
...
Od ledna se do ranního a dopoledního vysílání Radiožurnálu vrací osvědčení moderátoři JAN POKORNÝ a LUCIE VÝBORNÁ, na nichž ČRo 1 staví také menší tiskovou kampaň, založenou na podobné velké kampani ze začátku letošního roku. Pokorný, který se vrací z postu stálého zpravodaje v Paříži (který rozhlas ke konci roku zruší) bude moderovat všednodenní ranní vysílání od 5:00 do 9:00 hod., na něj pak naváže Výborná Dopoledním Radiožurnálem od 9:00 do 12:00 hod.
...
Na víkend se z všedních dnů přesunou dva pořady pro národnostní menšiny: na sobotu po 20. hodině O Roma vakeren pro Romy a na neděli ve stejný čas Stretnutie pro Slováky. Jediným předtočeným pořadem ve večerním vysílání Radiožurnálu zůstanou sobotní Příběhy 20. století. Velkou novinkou bude každonedělní ranní glosa pražského arcibiskupa a kardinála DOMINIKA DUKY. "Nabídneme ji vždy v 8:20 hod., abychom nenarušili přenosy bohoslužeb, které nabízí ČRo 2 – Praha od 9:00 hod.," vysvětlila Hikelová.

Žádné komentáře:

Okomentovat