V rámci zpřehlednění svého BLOGu jsem se rozhodl vyčlenit sekci citací do samostatného BLOGu. S oblibou cituji jiné zdroje, které však nemusí být volně přístupné na webu, zejména pak plné texty mého oblíbeného týdeníku EURO. Aby tyto texty nečinily můj BLOG nepřehledným, budu je umísťovat sem, no a v příspěvcích na hlavní stránce (BLOG: Radek Králík Novotný) jen vkládat odkazy na tyto citace... Toť můj novoroční dárek čtenářstvu... (31.12.2009)

středa 8. prosince 2010

STÁVKUJI !!!

NE, STÁVKOVAT NEMOHU ZE ZÁKONA, ZÁKON MI TO ZAKAZUJE, TAK JEN CITACÍ HNED Z ČERSTVA PO RÁNU, CO O STÁVCE PÍŠOU NA WEBU ČRO (VČEREJŠÍ VEČERNÍ MAILOVÉ ZPRAVODAJSTVÍ):
Premiér Nečas: Odbory s levicí rozehrávají hru hrozící destabilizací země
Odborům nejde o korektní obhajobu práv zaměstnanců, ale spolu s levicovou opozicí se snaží rozehrát politickou hru, která by mohla destabilizovat zemi. Premiér a předseda ODS Petr Nečas tak reagoval na chystanou středeční celodenní stávku zaměstnanců ve státní a veřejné sféře a záměr Českomoravské komory odborových svazů (ČMKOS) využít ji k protestům proti připravovaným vládním reformám. Zopakoval, že vláda považuje své úsporné kroky za nutné.
Odbory zastupující zaměstnance ve státní a veřejné správě vyhlásily na středu celodenní stávku. Podle odborů se jí zúčastní 100.000 lidí. Stávku doplní demonstrace ve 21 českých městech. Například v Praze, Plzni, Hradci Králové či Mladé Boleslavi. Státní zaměstnanci protestují jak proti desetiprocentnímu snížení objemu mezd v příštím roce, tak proti změnám v odměňování ve státní sféře, která by umožnila méně zohledňovat v platu počet odpracovaných let.
Podle předsedy Českomoravské konference odborových svazů Jaroslava Zavadila prý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek zakázal účast na stávce zaměstnancům České správy sociálního zabezpečení a úřadů práce. Podobné informace prý mají odbory i z pozemkových úřadů. Dochází tím podle nich k porušení ústavy a Listiny základních lidských práv a svobod. Ministr Drábek tvrzení odborů odmítl. "Žádnému státnímu zaměstnanci jsem ani náznakem nezakázal účast na zítřejší stávce," sdělil ČTK. Vysvětlovat podle něj pokles počtu stávkujících uměle vytvořeným prohlášením někoho jiného je "prostě ubohé".

ČSSD podporuje stávku, protest prý vyprovokovala vláda
ČSSD podporuje středeční stávku zaměstnanců veřejné správy proti snížení platů. Protest je oprávněný, vyprovokovala jej vláda svou asociální politikou, řekl novinářům úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Sám se prý spolu s dalšími představiteli sociální demokracie zúčastní odborářské demonstrace na Palackého náměstí. Sobotka vládu kritizoval také za to, že údajně ignoruje hrozící krizi ve zdravotnictví. Způsob, kterým chce vláda hledat úspory ve státním rozpočtu, je podle něj nespravedlivý a ponižující pro řadu zaměstnanců. Lídr ČSSD upozornil na to, že vládní škrty ve mzdách ve veřejné sféře povedou spolu s inflací k tomu, že platy státních zaměstnanců v příštích třech letech klesnou reálně až o dvacet procent. Tvrdě to postihne například rodiny, kde jsou oba rodiče státní zaměstnanci, varoval Sobotka. Vládě znovu vyčetl, že údajně přesouvá veřejný dluh na bedra státních zaměstnanců, místo aby bilanci rozpočtu zlepšila zvýšením některých daní.

Žádné komentáře:

Okomentovat